Alla inlägg under januari 2010

Av Holger Åhman - 20 januari 2010 12:48

hej!


Vi är kvar på sjukhuset och blir nog det ett par dagar.De tror inte längre att det är kortisonet och då jag har hosta och är snorig har de satt in antibiotika. Mitt neterofila värde (immunförsvaret) är i stort sett obefintligt, 0,1, vilket innebär att vi måste kolla upp ordentligt vad febern kommer från. Då det inte finns något i kroppen som jobbar mot infektioner så är det inte säkert att det syns att jag har någon heller, fast det finns. Jag blir inte t ex röd i örat vid öroninflamation eller så utan det syns ingenting då rodnaden kommer från att kroppen jobbar mot infektionen.


De har tagit prov för att kolla svininfluensa och de har satt in tamiflu ifall att. Vi har även rengjort min CVK så jag har fått lugnande och är lite groggy nu. De har även tagit prover för blododling mm. Hoppas mina värden hinner återhämta sig så vi kan åka till Umeå på söndag! 


Nu ska vi sova en stund, skönt.


kram och hej!

Av Holger Åhman - 19 januari 2010 20:28

hej på er!


Nu har jag och pappa åkt till sjukhuset. Jag har fått feber igen 38,9 var den nu när vi for upp. Det är åter igen första dagen helt utan kortison så vi hoppas att det är det som febern kommer från. Vi som hade fått besök av kusinen! Vi hann leka en liten stund iaf.


  

Av Holger Åhman - 19 januari 2010 10:37

morrn!


Jag fick behandling igår till slut. Vi va på sjukhuset från 09.00 till 17.30 då allt äntligen var klart och vi kunde åka hem. Farfar var med på sjukhuset och det var bra, vi lekte med bilar och busade. Jag är fortfarande pigg och det är jätteskönt! Vi hoppas att jag ska få vara det tills vi åker till Umeå på måndag.


Jag har inte lika ont i kroppen nu så vi tränar på att gå. Mamma och pappa håller i mej och jag tar ett steg i taget. Det går vingligt men jag tar mej frammåt! Mina värden är ganska låga så vi törs inte träffa så mycket folk men idag ska jag och farfar leka hela dagen, kanske blir det en prommenad i friska luften!


Jag hoppas iaf få träffa min kusin snart! Kanske blir det redan idag, vi får se vad som händer.


Vi lekte med bilarna redan tidigt imorse!

Jag har fått så mycket grejer när jag blev sjuk och nu under jul så jag kan inte ha allt i mitt rum! Sen så är det ju roligt att leka där det finns mycket plats att köra mina bilar.      


Av Holger Åhman - 18 januari 2010 09:20

hej!


Idag blir det fullt upp. vi är på sjukhuset nu men det är osäkert om det blir någon behandling. Jag har låga värden i netrofiler och blodvärdet är också ganska lågt. Om det bara är blodvärdet så fyller de på med en enhet blod så kan jag få behandlingen sedan. De ska ta nya prover nu och se vad de visar och sedan kommer läkaren in och diskuterar med oss efter att hon pratat med Umeå.


Klockan tolv kommer farfar och då kanske han kan vara med mej här på sjukhuset, om vi är kvar.


Vid två kommer min moster och min kusin. De sover nog inte hos oss inatt men senare i veckan! Det ska bli mysigt.


Jag är pigg och glad idag och leker med bilarna de har här på sjukhuset!

  

Av Holger Åhman - 17 januari 2010 10:01

Hej!


idag är det söndag och imorgon börjar en ny vecka. Jag och pappa är på sjukhuset nu för provtagning. Imorgon är det dax för en spruta i benet och efter det är det övervakning i tre timmar så vi blir på sjukhuset i stort sett hela dagen. Farfar kommer imorgon mitt på dan och ska vara med mej!


Min kusin och moster kommer också imorgon! Fullspäckad dag :) De stannar en hel vecka så vi kommer att hinna träffas mycket.


I helgen har det varit fullt upp, vi har handlat möbler från IKEA som vi har skruvat ihop, bl a en säng till mej! Jag har fått ett litet minikök av farmor också, fast det var mamma som skruvade ihop det. Vi var så stolta när allt var klart!

  


Pappa fick ta sig an bäddsoffan och den blev superbra i vårat gästrum. Nu är han sugen att ha grabbarna över på tvspels kväll.  

Av Holger Åhman - 15 januari 2010 08:41

Godmorgon!


Nu är vi på sjukhuset igen för att ta nya prover. Vi väntar här till ronden så vi får prata med läkaren. Jag är fortfarande feberfri så vi får nog åka hem idag. Nu sitter jag och äter potatismos och tittar på film. Det är ganska bra att vara på sjukhus när man inte är så sjuk  


En rolig nyhet är att jag har fått en ny släkting! En tremäning, eller syssling som en del säger. Han kom i onsdags och ska heta Elton. Han har mörkt hår precis som sin mamma. Vi längtar efter att få träffa det lilla pyret!


Här sitter jag nu och äter potatismos!

Här tar de proverna, jag är tröttis nu på morgonen så snutten är bra att ha.     

Av Holger Åhman - 14 januari 2010 08:13

godmorgon!


Igår fick jag kortison igen och imorse var febern nästan borta. De ska sätta in kortison nu och vi ska göra ett nytt försök med nedtrappningen. Nu väntar vi på provsvaren och om inget särskilt hänt med dem så får vi nog åka hem. Jag är ganska pigg och har inte lika ont i munnen längre så nu kan jag äta igen. Då kanske mamma och pappa slipper sondmata mej.


I eftermiddag kommer mormor och morfar och hälsar på en stund och mamma och pappa ska få komma ut på en prommenad.


kram

Av Holger Åhman - 13 januari 2010 16:53

godkväll!


Då var vi på sjukhuset igen. Vi var hit vid halv ett och satte in en ny sond, kom hem vid tre, tog tempen som var 38,8 så det var bara att vända och åka tillbaks. Nu sitter vi här och ska ta prover, tittar på bilfilm och jag har tagit min första tugga mat på tre dar! Jag har fått morfin i munnen så nu går det lite lättare att äta. Jag är ganska pigg så vi misstänker att det kan vara kortisonet igen. Idag är nämligen första dagen jag var helt utan igen och då kom febern..


Pappa ska sova med mej här inatt och mamma ska sova hemma.


kram och hej!

Skapa flashcards