Alla inlägg under januari 2010

Av Holger Åhman - 5 januari 2010 11:33

hej igen!


Nu har läkaren varit här och idag ska de börja trappa ner mitt kortison på nytt. Vi får se hur det går, jag ska få lite mindre dos mitt på dagen och ikväll och så får vi hoppas att febern håller sig borta och att mitt glada hummör kommer tillbaka!


Vi har hittat lite bilböcker här på avdelningen som jag gillar att läsa! Bilar är bäst!


Ikväll ska vi äta pizza, de har ett väldigt speciellt pizza ställe här med över hundra olika sorter. Det finns alla möjligt att ha på, massa färska grönsaker, nötter och allt möjligt annat man kan tänka sig. Det blir pizza buffe med några andra föräldrar.


Min favoritsysselsättning är att äta pannkaka!

  

Av Holger Åhman - 5 januari 2010 08:44

godmorgon!


Då var det en ny dag, igår kväll vid åtta satte de igång droppet med cellgifter. Jag hade lite förhöjt njurvärde så därför måste de ta prover en extra gång för att kolla att det gick att sätta igång droppet. Det gjorde det. Alla mina värden ligger precis på gränsen så de var skönt ändå att det gick att komma igång.


Clownerna hade julledigt igår så vi fick klara oss utan. Vi fick busa med varandra istället  


Idag ska en sjukgymnast komma hit och kolla lite på mej, jag vill fortfarande inte gå så mamma och pappa måste hjälpa mej att hålla igång mina muskler och ligament. De ska få tips om vad de kan göra.


kram!

Av Holger Åhman - 4 januari 2010 13:16

halloj!


nu  har vi kommit till avdelningen från uppvaket. Jag har vaknat som jag ska och mår bra. Nu ligger jag med ett dropp som ska gå en stund innan de kan göra bensticket. Det blir alltihop idag för jag måste göra bensticket innan jag kan få den stora gula påsen. Så nu har vi satt bedövningsmedel på benen där de ska sticka mej, jag kommer att få lugnande innan så det brukar gå bra. De är duktiga på att avleda mej med roliga saker här i Umeå.


Här är lite bilder från uppvaket. Här ligger jag fortfarande och sover.

  

Här är jag alldeles nyvaken

  

Sen knäppte jag massa kort, mest på min egen näsa men lite annat också, här är ett kort på mej själv och ett på mamma  som jag tagit alldeles själv!

    

Av Holger Åhman - 4 januari 2010 08:25

godmorgon!


Nu väntar vi på att jag ska få komma ner till Mumin, det är där de söver mej och gör ryggsticken. Jag är hungrig och vill ha mat!!

Idag ska de även ta en röntgenbild på mina framtänder och se hur det ser ut. Jag har slagit in dem när jag var mindre och en av framtänderna är lite mörkare än de andra vilket innebär att den förmodligen är död. Det är en infektionsrisk där så de kommer förmodligen att plocka bort den nästa gång jag sövs men de måste vänta tills mina värden är bra så då det är ett litet riskmoment.


I eftermiddag sätter de in mer cellgifter via dropp och sedan ska jag få ett benstick också där de sprutar in cellgifter muskelärt. De kanske tar det imorgon så jag slipper göra allt idag.


Och idag är det måndag så vi väntar spänt på om clownerna kommer!!


Kram!



Av Holger Åhman - 3 januari 2010 18:10

hej!


Nu har vi kommit till Umeå igen. Här är allt sig likt och några jag känner har varit kvar över jul och nyår så vi har hejat på dem. jag har ätit pannkaka och nu ska jag duscha inför sövningen imorgon. Vi hoppas det blir tidigt så jag klarar av att fasta.

Jag är tröttis så jag ska snart sova.


Vi hörs imorgon, godnatt!


Av Holger Åhman - 2 januari 2010 07:10

hej!


idag är jag feberfri fortfarande, kortisonet jag börjat få igen gör verkan. Både positiv och negativ får jag nog säga för mina hummörssvängningar är inte nådiga och matlusten har ökat ordentligt.


Ikväll ska mormor och morfar komma och vara med mej. Mamma och pappa ska få gå på bio.


Nu är det nästan så vi längtar lite upp till Umeå för att träffa de andra som är kvar där!


kram

Av Holger Åhman - 1 januari 2010 09:30

hej!


Igår firade vi nyårsafton hemma, inget besök på sjukhuset behövdes. Det var härligt, vi käkade tapas med Helene och Per. Inga raketer hade vi men däremot en ballong som man skickar upp i luften!

  


 Jag ska upp till sjukhuset idag och ta prover och om det håller i sig så att febern är borta så åker vi till Umeå på söndag. Då ska jag få ett dropp med cellgifter och jag ska sövas för ryggstick.

Skapa flashcards