Alla inlägg under september 2010

Av Holger Åhman - 19 september 2010 19:16

Hej!


Nu är det söndag och vädret har varit jättefint, vi har passat på och vara ute. Jag och mamma har varit på promenad runt sidsjön med en av hennes kompisar. Vi fikade i ett jättemysigt café som finns där och det fanns en liten lekhörna där jag kunde greja.


Jag mår riktigt bra och är inte alls så påverkad av behandlingen jag fått. Det är toppenskönt för hela familjen. Det blir spännande med proverna imorgon och se hur jag ligger till i allt.


Vi hörs imorgon!


kram

Av Holger Åhman - 18 september 2010 19:18

Hej!


Idag har vi varit och hälsat på Molly och hennes föräldrar! Vi busade och lekte, hade jätteskoj! Jag orkade med riktigt bra, började blöda näsblod ett tag och kanske beror det på låga trombisar men jag mår bra ändå. Jag har inte kräkts något och får fortfarande lite medicin. Vi får se hur värderna ser ut på måndag, om jag kan fortsätta medicinera eller inte.


Väl hemma var jag riktigt trött och somnade jag som en stock, det gjorde mamma och pappa också...  Natten har varit lite bättre än förra men vi var trötta ändå.


På eftermiddagen hann vi ut en stund innan regnet kom. Det var härligt! Jag och pappa klippte gräset, mamma rensade och gjorde iordning lite inför vintern.


Här är jag och Molly.

  

  


Jag är lika glad som alltid!

  


kram kram

Av Holger Åhman - 17 september 2010 16:52

Hej!


Första dagen hemma efter behandlingen, det känns skönt. Natten har varit jobbig då jag vaknat mycket och idag har jag varit trött och slö så jag har fått sitta i soffan och se på mina favoritfilmer! Mysigt! Ibland leker jag lite med mina bilar eller bygger lego. Mot eftermiddagen har det blivit lite mer fart på mej och ikväll kommer Astrid, Pelle, Kristina och Tommy hit så då blir det nog ännu mer fart på mej! Vi ska fira mammas födelsedag lite i efterhand. Lite senare kommer Annika och J-O också så jag ska försöka hålla mej vaken tills dess.


Jag ville inte ha något att äta imorse men efter att jag fått lite medicin mot illamående så åt jag en rejäl lunch, pannkaka så klart!


kram

Av Holger Åhman - 16 september 2010 09:42

Hej!


Det var segt att få ner värdet dit det skulle men imorse var det äntligen klart och jag fick ta bort alla slangar så nu kan jag springa omkring som jag vill. Och det gör jag! Full fart i korridorerna här! Det ser bättre ut kring min cvk idag också och ingen feber. Så vi får åka hem! Nu väntar vi bara på att bli utskrivna och på att få veta vilken dos jag ska ha av min medicin i veckan.


Jag längtar efter att sova i min egen säng, det var längesen nu! Känns som vi varit på olika ställen ett tag men nu blir det bra att få vara hemma och känna lugnet.


kram kram



Av Holger Åhman - 15 september 2010 11:36

Hej!


Då var sköljningen igång och den rullar på som den ska. De mäter hur mycket metotrexat (så heter cytostatikan jag får) jag har i kroppen och måste ner till under 0,2 innan vi får åka hem. De tar ett topvärde timme 23, sedan ett nytt timme 36 och sedan var sjätte timme. Nu har timme 36 varit och det ser bra ut. Vi hoppas på att få komma hem imorgon.


Jag har dock börjat bli lite röd, varm och svullen vid min cvk så vi får hoppas att det går tillbaks till imorgon. Annars är det nog risk att vi blir kvar ändå. Mina värden är fortfarande bra och har inte hunnit börja sjunka än så vi håller tummarna för att jag ska kunna hålla infektionen borta! Vi tvättar och lägger om!


Idag ska vi laga mellanmål igen! Jag ska vara med och kocka så klart! Senare ikväll blir det cancerfika som vi brukar kalla det. Barncancerföreningen Umeå kommer hit och vi fikar gemensamt, det är riktigt mysigt och en höjdpunkt i veckan.


Men nu är det dags för lunch och sedan ska jag sova en stund.


Kram på er!

Av Holger Åhman - 14 september 2010 15:14

Hej!


Nu har jag varit ute och haft skoj med de andra barnen. Vi har fått vara med att göra mellanmål idag. De ska göra en kokbok med mellanmål för svårt sjuka barn och vi fick vara med idag och prova. Förkläde och kockmössa fick jag ha! Jag gillade mest jordgubbarna  


Imorse sövdes jag och det gick bra. Jag är lite slö men leker på så mycket jag kan. Jag börjar svälla i kroppen av all vätska de droppar i mej, men det försvinner sen. Nu är det bara några timmar kvar på droppet med cytostatikan och sedan får jag börja sköljningen.


Här är två bilder från dagen!

    

Av Holger Åhman - 13 september 2010 17:17

Hej!


Proverna igår var bra och vi har kommit iväg till Umeå! Vi var framme vid lunch och jag känner igen mej på nya avdelningen nu. Springer direkt till tåget och de andra leksakerna. De tog nya prover på mej igen och sedan fick vi igång ett dropp för att se till att jag får rätt ph värde innan vi får starta cytostatikan. Vi bytte nyss blöja och då hade ph värdet gått upp till nio(man kollar det i urinen) så alldeles nu är sköterskan här för att köra igång cytostatikan, bra att komma igång!


Imorgon är det sövning, cellgifter i ryggmärgen. Vi vet inte vilken tid det blir än men som vanligt hoppas vi på så tidigt som möjligt då jag måste fasta fram till dess. Jag är ju inte yngst här längre så vi får ofta vänta lite längre nu. Det tycker jag är helt rätt för när jag var mindre så var det mycket svårare att få mej lugn utan mat. Sen har jag ju inget kortison nu heller så det ska nog gå bra.


Inatt sover pappa på hotellet, jag och mamma blir kvar här på sjukhuset. Å ikväll ska det komma clowner!!


kram

Av Holger Åhman - 12 september 2010 09:26

Godmorgon!


Då var vi vakna! Idag fyller mamma år så vi har firat med gofrulla och presenter. Sen har jag och Loke lekt som bara den! Jag gillar min kusin! Om någon timme bär det av mot Sundsvall där vi ska mellanlanda lite innan vi åker mot Umeå. 


Mamma och pappa har fått sova inatt och fått sovmorgon imorse. Jag tror det var den bästa presenten till mamma  Jag har sovit med Malin och Gustav och Loke har sovit i vardagsrummet. När jag vaknade sprang jag raka vägen ut och väckte Loke!


Nu håller vi tummarna för att provtagningen går bra och att jag fortfarande kan få min behandling imorgon.


kram kram

Ovido - Quiz & Flashcards