Alla inlägg under december 2011

Av Holger Åhman - 16 december 2011 15:56

Hej!


Idag har jag äntligen fått åka till Iggesund. Som jag har längtat. Farfar hämtade mej med tåget och jag var så trött att jag somnade direkt. Sove hela vägen så nu är det full fart! Vi har klätt granen och jag har fått lite julklappar i förväg...hi,hi...jag måste ha varit väääldigt snäll i år :)


Innan dess hann vi med att träffa Malin och Freja, härligt att få ses en stund!


Alva är hemma med mamma och pappa och imorgon kommer de och hämtar mej. Vi får se vem som åker. Ikväll blir det nog bara slappa för deras del, har varit mycket i veckan! Igår var vi på begravning för en släkting som gått bort. Jag och Alva var också med och det var jättebra.


Antibiotikan smakade bläää...hade fått i flytande form och det gick inte alls bra för mej att ta, så nu har de skrivit ut tabletter ist och det går nog mycket lättare.


På söndag ska vi till Olles familj och julbaka. Tradition varje år! Mamma ska göra chokladpraliner...vi får se hur det går   Jag och Olle gör nog något enklare.


trevlig helg!

kram

Av Holger Åhman - 13 december 2011 18:32

Hej!


Idag har det varit Lucia. Vi var på dagis på förmiddagen och lekte ute, sedan tränade de luciasångerna och jag tittade på. På eftermiddagen var det uppvisning för alla föräldrar och sedan fika. Mysigt tyckte jag och ville inte alls åka hem. De hade tänt ljus överallt på dagisgården och gjort jättefint.


Mina värden såg bra ut, var tillbaks på normalt. Lite högt kanske men hade lite crp också så det är förkylningen som spökar. Vi håller utkik så jag inte får några vattkoppsprickar men har inte sett till några. Jag har lite utslag i ansiktet fortfarande men inget som kliar. På måndag har jag läkarundersökning igen.


Det har visst kommit någon ny forskning så det är nya order att alla som är under behandling ska ständigt stå på antibiotika. Så två dagar i veckan ska jag ta en dos morgon och kväll. Kommer inte ihåg varför riktigt men det är framförallt för något vi har lätt att få på lungorna, nån bakteri, får fråga lite mer på måndag.


kram kram

Av Holger Åhman - 11 december 2011 17:53

Hej!


Helgen har varit toppen! Igår var vi på julbord med barncancerföreningen, först fick vi barn pyssla och greja. Det bjöds på glögg och pepparkaka. Sedan blev det mat, vi var på Scandic nord och åt. Det var smaskens, blev mest potatis och köttbullar för mej. Jag drack läsk och fick springa på toa tusen gånger. Malte och jag lekte massor, vi hade jätteskoj och vi var där nästan ända tills det var läggdags! Vi träffade Linda och Freddan också. Jag satt mitt emellan dem och trivdes som fisken i vattnet! En massa annat trevligt folk var det också. Det var roligt för vi var riktigt många i år! Några färdigbehandlade och några som är under behandling.


Idag har vi varit ute en stund och sedan har jag varit med pappa och handlat.


Nu ska vi bygga lite lego och seddan blir det nog sängen.


natti natti på er!

Av Holger Åhman - 7 december 2011 19:00

Hej!


Här är det lite sjukstuga, Alva har feber och är hängig. 40 grader igår men bättre idag. Nu på kvällen är det tillbaks till samma igen. Men hon är go ändå, vill gärna bli buren så klart och sover lite sämre.


Dagis var stängt igår men idag var vi där! Det är bra för mej att komma dit och träffa barnen en stund och så kommer vi ut en stund också och jag har lite sysselsättning. Blir lite svårt med det nu när det går så mycket vattkopper för då törs vi inte åka till så många ställen och blir ganska isolerade. Igår när Alva var så febrig så kom pappa hem tidigare och tog mej till Drakborgen! Det var nästan bara jag och han där och vi hade hur kul som helst! Jag ville åka dit idag igen.


Imorgon blir det dagis en stund igen och sedan kanske det blir skridskor eller nått sånt på eftermiddagen. Fredag blir jag hemma med pappa för mamma ska få gå på julfest med sitt jobb.


kram kram

Av Holger Åhman - 6 december 2011 07:07

Hej!


Igår var jag, mamma och Alva på sjukhuset. Först var det provtagning och sedan upp till lekterapin. Där var det pysseldag! Jättemysigt. Jag målade små krukor med färg som jag ska göra änglar av sen. Det blev pepparkaksbakning också! Hampus och Malte var där och jag tycker det är såå kul att leka med dem! Jag kör rätt hårt med deras pappa Kricka, jag vill leka med honom hela tiden.


   


Efter det blev det en tur till Birsta. Två sköterskor som jobbar i Umeå var på resa dit över dagen och vi passade på att träffa dem på en fika. Laila och Hanna var också med. Det var jättemysigt att få träffa dem! Verkligen! Jag och Hanna fick varsin hatt. Jag som älskar att klä ut mej, den passade perfekt! Alva fick en skallra som hon kan leka med.


Mina värden var ok, lite låg i trombisar och 0,6 i netrofila så jag har blött näsblod inatt. Jag är ganska förkyld och hostig så det förklarar nog varför. Alva är också förkyld så vi turas om att vara vaken på nätterna.


Nu ska vi ringa dagis och se om vi kan komma och hälsa på medan de är ute. Det går fortfarande vattkoppor där så jag måste vara hemma. Jag får nog vara hemma läääänge om vi ska vara säkra på att jag inte blir smittad.


kram

Av Holger Åhman - 4 december 2011 15:41

Hej!


Helgen har varit toppen. Igår var vi på Norra Bergets julmarknad. Det var mysigt fast det inte har kommit nån snö, jag träffade tomten och talade om vad jag önskade mej. Han skulle säga till sina tomtenissar att ordna en bilbana med blixten! Och han lovade att komma före klockan sju...så inte jag somnat. Men på julafton ska jag väl vara vaken lite längre   


Sen har jag gjort några julkort och vi har klätt en julgran. Fast utomhus, det blir så svårt att få Alva att hålla sig från julgranen så vi klädde en som står på tomten isället! Det blev superbra. 


Idag har jag varit hos mormor och morfar en stund. Alva också! Mamma och pappa har fixat rasskydd på taket till vintern. Det känns skönt att ha det klart så slipper vi vara rädda att det rasar snö på oss.


Imorgon är det provtagning, jag är fortfarande hostig och snorig. Hostar mycket på nätterna och vaknar av det tidigt. Fem har varit min standardtid nu några mornar.   


kram kram

Ovido - Quiz & Flashcards