Alla inlägg under maj 2010

Av Holger Åhman - 31 maj 2010 15:49

Hej hopp!


Då var det måndag och vi har varit på sjukhuset för att ta prover. Jag ligger lågt i mina värden och immunförsvaret är nästan på noll så vi får vara försiktiga. Jag kan inte få någon medicin heller då jag ligger så lågt, det är synd. Det känns alltid bättre när jag kan få det jag ska ha enligt vårt schema men det är bara att hoppas att det vänder.


Idag har vi varit ute, härligt att det är så fint väder igen. Mamma har målat utemöbler så nu har vi någonstans att sitta på framsidan också.


Kram

Av Holger Åhman - 30 maj 2010 09:33

Godmorgon!


Idag har jag firat mamma med paket. Hon fick en jättefin digitalram som hon önskat sej länge, hon blev jätteglad!


Idag ska vi grilla, mormor och morfar kommer hit och morsdagsgrillar. Vi får hoppas det blir uppehåll. Jag längtar! Hoppas jag får korv! Jag är tokig i starka korvar, äter gärna chorizo och sånt! Tror mina smaklökar har tagit lite stryk av behandlingarna..


Annars är jag väldigt trött och sliten och vill sova mycket. JJag mår lite illa men jag tycker ändå att det har gått mycket bättre efter den här högdosbehanlingen än det gjort förut! Jag är fortfarande uppe och går lite och har inte lika förstörda slemhinnor heller tycker jag.


Ha en härlig söndag!


kram

Av Holger Åhman - 29 maj 2010 09:57

godmorgon!


Min röst är borta! Jag är alldeles hes..det var så imorse. Jag började kräkas igårkväll så det kanske är därför. Jag har fått blåsor i munnen och dregglar mycket men är ganska pigg ändå. Vill gärna sitta och mysa hos mamma eller pappa men leker också lite.


Jag och mamma har varit på en prommenad på morgonen, det var jättehärligt ute med massa syre i luften.


Idag ska mamma in på stan och pappa ska gå på fotboll så jag ska vara en stund med mormor och morfar. Sedan ska jag och mamma vara hemma och mysa.


Här är en bild från stora matlagningsdagen igår! Vi gjorde muffins, piroger, paj och pannkaka!  

Av Holger Åhman - 28 maj 2010 11:25

Hej!


Oj vad det regnar, jag står i soffan och tittar ut och pekar på allt som blir blött. Vi får nog hålla oss inne idag. Mamma och jag har bakat muffin på morgonen med korv, svamp och skinka. De ska vi ha när vi ska ut på picknick i sommar!


Jag mår fortfarande faktiskt rätt ok, är lite tröttare än vanligt och vill inte äta men är piggare än vad vi sett förut efter en sån här högdosbehanling. Hoppas det håller i sej! Jag har inte kräkts något än men börjar få lite blåsor och bli slemmig i halsen. Nu har jag fått mat i sonden och då blir jag sååå trött...så jag och pappa har gått och lagt oss nu.


Vi har fått en del av svaret på benmärgsprovet och det ser inte ut som att det är något återfall tyckte läkarna. De har bara kunnat se blodet i microskop ännu och där såg det bra ut. Nu ska de göra en mycket noggrannare undersökning, s k mdr. Då går man in och räknar varje cell för att se hur många som fortfarande är cancerceller. Det tar lite tid så vi får inte veta förrän till veckan. Sedan ska de leta efter virus också och det får vi också svar på till veckan.


Hoppas det blir bättre till helgen för vi hade tänkt grilla. Det är ju så mysigt!


kram och hej och trevlig helg allihop!

Av Holger Åhman - 27 maj 2010 18:36

Hej!


Nu är vi hemma i Sundsvall, det gick fort att skölja ur den här gången! Vi var förbi och hälsade på gammelfarmor och hon blev jätteglad. Vi åt tårta som vi köpt på bageri och drack kaffe, smaskens. Innan dess hade vi varit på max och ätit hamburgare så vi är rätt mätta nu!


Jag har börjat dreggla rätt mycket så det är nog blåsor på gång snart i munnen men jag är fortfarande rätt pigg. Har gått omkring här hemma med vagnen och skjutsat snutten och tutten. Jag har sovit alldeles för mycket idag då det är omöjligt att hålla mej vaken i bilen så därför ska vi försöka vara uppe lite extra länge ikväll så kanske jag sover skapligt ändå.


hejj!

Av Holger Åhman - 26 maj 2010 11:15

Hej!


Igårkväll kunde de starta sköljningen på mej. Jag ska ner till ett visst värde innan vi får åka hem. Det brukar vara lite olika hur snabbt det går. På vägen hem ska vi hälsa på min gammelfarmor, det blir roligt att få träffa henne.


Nu har jag ätit pannkaka och sedan somnat. Jag börjar bli lite påverkad och slö men jag är fortfarande uppe och leker så mycket jag orkar.


Pappa har precis gått för att få massage, det är ju onsdag! Sedan är det mammas tur. Å ikväll är det fika med cancerföreningen, det brukar vara trevligt.


kram kram

Av Holger Åhman - 25 maj 2010 16:53

Hej!


Nu har jag laddat upp lite bilder frånden nya avdelningen avdelningen, här är de!


Här är kuren där sköterskorna sitter.

 

En bild från matsalen

  

Lekhörnan som är på andra sidan. Den sitter ihop med matrummet.

    

 Korridoren där vi har vårt rum.   Korridoren där man kommer in. 


Här är jag på uppvaket efter sövningen idag. Jag har varit lite halvfull idag med, blev väldigt groggy av sövningen.

   


När jag hade vaknat till liv blev det Thaimat.

    

Av Holger Åhman - 25 maj 2010 09:12

godmorgon!


Nu sitter jag i sängen och ropar efter frukost, jag förstår inte varför jag inte kan få något att äta när jag är så hungrig!! Vi har inte fått sövningstid förrän klockan 11 så det blev en lång väntan idag. Snart kommer Astrid hit och hälsar på en sväng. Hon har varit här med jobbet och ska passa på att komma upp hit till oss på sjukhuset. Det blir bra för då kanske jag glömmer bort tiden en stund!


Här är jag i sängen igen. Jag lägger ut fler bilder på hur det ser ut på avdelningen i eftermiddag!! Det är visst några nyfikna, kul:)


  


kram 

Ovido - Quiz & Flashcards